Advocaat

Maartje van Megen

Na haar studie Nederlands recht met als specialisatie strafrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen is mr. Van Megen sinds 2005 werkzaam als advocaat. Zij begon haar carriere bij De Vilder & Van Oosten Advocaten te Amsterdam (later Van Oosten Advocaten), waar zij zich specialiseerde in het strafrecht en het jeugd(straf)recht.

Na 8 jaar aldaar met veel plezier werkzaam te zijn geweest, heeft zij zich aangesloten bij Kuijpers & Nillessen Advocaten te Amsterdam. In oktober 2014 is mr. Van Megen partner geworden bij Keizer Ketwaru Nierop Van Megen Advocaten. mr. Van Megen is gespecialiseerd is het strafrecht en jeugd(straf)recht en behandelt zaken als diefstal, overtredingen van de opiumwet, zedenzaken als ontucht en verkrachting, overtredingen van de wegenverkeerswet zoals rijden onder invloed, moord en doodslag, ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen van minderjarigen.

Maartje van Megen volgde de profileringscursus strafrecht aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen, de jeugdspecialisatiecursus en is lid van de JRAA (Jeugdrecht Advocaten Amsterdam) en de NVJA (Nederlandse Vereniging Jeugdrecht Advocaten), de NVJSA