Advocaat

Maartje van Megen

Na haar studie Nederlands recht met als specialisatie strafrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen is mr. Van Megen sinds 2005 werkzaam als advocaat. Zij begon haar carriere bij De Vilder & Van Oosten Advocaten te Amsterdam (later Van Oosten Advocaten), waar zij zich specialiseerde in het strafrecht en het jeugd(straf)recht.

Na 8 jaar aldaar met veel plezier werkzaam te zijn geweest, heeft zij zich aangesloten bij Kuijpers & Nillessen Advocaten te Amsterdam. In oktober 2014 is mr. Van Megen partner geworden bij Keizer Ketwaru Nierop Van Megen Advocaten. mr. Van Megen is gespecialiseerd is het strafrecht en jeugd(straf)recht en behandelt zaken als diefstal, overtredingen van de opiumwet, zedenzaken als ontucht en verkrachting, overtredingen van de wegenverkeerswet zoals rijden onder invloed, moord en doodslag, ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen van minderjarigen.

Maartje heeft de specialisatieopleiding aan de VU afgerond en mag zich dus strafrechtspecialist noemen. Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. Daarnaast heeft zij de jeugdspecialisatieopleiding afgerond en is zij lid van de JRAA (Jeugdrecht Advocaten Amsterdam).

Sinds 2016 legt Maartje zich ook toe op het behartigen van de belangen van slachtoffers in ernstige zeden-en geweldsmisdrijven. Zo heeft zij inmiddels een groot aantal nabestaanden bijgestaan die hun naasten verloren zijn bij een liquidatie of ten gevolge van moord of doodslag. Daarnaast helpt zij clienten die slachtoffer zijn geweest van (ernstige) aanranding, ontucht of verkrachting. Zij heeft de slachtofferspecialisatieopleiding gevolgd en is aangesloten bij Langsz (Stichting Landelijke Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers). Jaarlijks wordt deze kennis up to date gehouden door het bijwonen van lezingen en het volgen van cursussen op dit gebied. “