Advocaat

Barbara Klunder

Mr. Barbara Klunder studeerde Internationaal en Europees Recht aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Daarnaast specialiseerde zij zich in mensenrechten en criminologie. Ook studeerde ze een half jaar aan de Université de Poitiers in Frankrijk.

Na haar studie was zij eerst werkzaam als gerechtssecretaris bij de Rechtbank Zutphen. Al gauw besloot zij echter de advocatuur in te gaan. Hiervoor behaalde zij ook de benodigde vakken Nederlands recht. In 2003 werd zij beëdigd als advocate. Dit was in Leeuwarden waar zij werkzaam was bij Rotshuizen Geense advocaten. Al snel legde ze zich toe op het strafrecht. Zij ging zich hierin specialiseren en volgde de specialisatie-opleiding Strafrecht aan het Willem Pompe instituut in Utrecht. Na het behalen hiervan werd zij lid van de NVSA (de Nederlandse Vereniging voor Strafrecht Advocaten).

Vanaf 2011 is zij werkzaam als strafrechtadvocate in Amsterdam. Na eerst bij Schmidt & Rutten advocaten werkzaam te zijn geweest, is zij op 1 januari 2016 voor haarzelf begonnen met Advocatenkantoor Klunder. Vanaf toen werkte ze samen met KKNM advocaten. Zij heeft zich inmiddels aangesloten bij KKNM Advocaten als partner.

Zij behandelt allerlei strafzaken van uiteenlopende aard. Zij verdedigt in beginsel uitsluitend verdachten in strafzaken en mensen die een TBS maatregel dreigen te krijgen dan wel opgelegd hebben gekregen. Ook heeft zij zich toegelegd op het jeugdrecht. Dit betekent dat zij ook jeugdigen bijstaat die een PIJ-maatregel dreigen te krijgen of op gelegd hebben gekregen.
Naast lid van de NVSA is zij tevens lid van de Vereniging van TBS advocaten.

Ter toelichting van haar praktijk en de diversiteit van haar zaken een overzicht van de zaken waarin zij als raadsvrouwe cliënt(e) bijstand verleende:

-hamermoord

-babymoorden

-Internationale vrouwenhandelzaken en internationale  drugszaken

-mega fraude en witwaszaak

-dubbele kindermoord

-terrorisme zaken

-ontvoering

-blokkeerfries

Voor meer informatie kunt u (vrijblijvend) met haar contact opnemen via klunder@kknm.nl, 0205301440 of haar mobiel 06-42353438.

Mevr. Klunder is eigenares van de website www.barbaraklunder.nl